“Ook voor een  telecom  bespaarcheck kunt u bij ons terecht”

Nieuws

'iPad-versie Microsoft Office komt op 27maart'

18-03-2014

Softwaremaker Microsoft zal tijdens een persconferentie op 27 maart aanstaande de programmabundel Office voor Apple iPad-tabletcomputers introduceren. Tot dusver heeft Microsoft door afwezigheid geschitterd op dit gebied, een feit waar tal van concurrenten van hebben geprofiteerd.

Aandeelhouders en analisten zijn al langere tijd van mening dat Microsoft zijn bundel kantoorsoftware beschikbaar moet maken voor de iPad-tabletcomputers. Het bedrijf is echter terughoudend geweest omdat het vreesde dat een iPad-uitvoering de verkoop van Office voor het Windows-besturingssysteem negatief zou beïnvloeden.

Apple heeft tot dusver circa 200 miljoen iPad’s wereldwijd weten te verkopen. Volgens analisten zou Microsoft door het niet uitbrengen van een speciale iPad-Officeversie een potentiële omzet van een kleine 2,5 miljard dollar zijn misgelopen.

De persconferentie op 27 maart zal tegelijkertijd het eerste grotere  publieke optreden van Microsofts kersverse CEO Satya Nadella markeren. Naar verwachting, zal hij hoogstpersoonlijk de introductie van Office voor de Apple iPad  verzorgen.