“Ook voor een  telecom  bespaarcheck kunt u bij ons terecht”

Nieuws

Betere 3G-dekking door uitrol van UMTS 900

18-03-2014

Door de uitrol van UMTS 900 wordt de dekking in gebouwen sterk verbeterd. Zo kunnen de klanten van KPN binnenshuis, maar ook daarbuiten, beter gebruikmaken van het 3G-netwerk van KPN.

De toepassing van de lagere frequentie vergroot het bereik van ons 3G-netwerk. Deze radiogolven, uitgezonden op 900 MHz, hebben veel minder last van demping door bijvoorbeeld muren of dubbelglas. Ze dringen veel makkelijker binnen in gebouwen dan de radiogolven uitgezonden op 2100 MHz. Hierdoor wordt de indoor dekking enorm vergroot. De uitrol van UMTS 900 is gestart in het derde kwartaal van 2013 en is aan het eind van dit jaar geheel afgerond.

De voordelen voor de klant
Door de betere dekking van UMTS 900 (3G) blijft de klant op het 3G-netwerk en valt hij niet meer terug naar het GSM netwerk (2G). De klant ervaart hierdoor een hogere datasnelheid, omdat hij op het 3G-netwerk van KPN blijft. Daarnaast ervaart de klant een betere gesprekskwaliteit omdat het 3G-netwerk gebruikmaakt van een hoogwaardigere spraak coderingstechniek dan het GSM-netwerk.
Als laatste ervaart de klant een betere bereikbaarheid omdat zijn toestel niet meer schakelt tussen het 3G en het GSM (2G) netwerk. Tijdens het omschakelen tussen 3G en 2G is het toestel even niet verbonden met het KPN netwerk.
Deze voordelen gelden alleen voor klanten met een toestel dat geschikt is voor UMTS 900. Bijna alle moderne toestellen zijn hiervoor geschikt.

Complexe uitrol
De uitrol van UMTS 900 is een complexe operatie. Het betekent dat de hoeveelheid frequenties die beschikbaar zijn voor het GSM-netwerk minder worden. Daarom kan UMTS 900 alleen in een gebied geactiveerd worden als meer dat 80% van de opstelpunten voorbereid is. Op deze manier garanderen we de beste kwaliteit op UMTS (3G) en GSM (2G).