“Ook voor een  telecom  bespaarcheck kunt u bij ons terecht”

Nieuws

Dataverkeer van student gemiddeeld 693 MB per maand

21-03-2014

De gemiddelde student zou genoeg hebben aan een abonnement waarbij 700 MB data mobiel kan worden binnengehaald. Dat blijkt uit onderzoek van van SimOnlyRadar.nl.

Voor het onderzoek werden 654 studenten - mensen die een hbo of universitaire studie volgen - ondervraagd. Zij kregen de vraag hoeveel MB ze per maand binnenhaalden. Dit werd gemeten met behulp van een MB verbruikstool. Die geeft een goede indicatie van het verwachte gemiddelde dataverbruik per maand.

Diverse categorieën

Tijdens het invullen kan er voor iedere categorie (internet, WhatsApp, e-mails et cetera) aangegeven worden hoeveel het verwachte dagelijkse gebruik zal zijn. Er kan zowel een minimale als een maximale verbruiksschatting per dag worden opgegeven. Uit de enquêtegegevens bleek dat de gemiddelde student per maand 693 MB mobiel dataverkeer verbruikt.

Wifi niet meegenomen

De ingevoerde gegevens hebben enkel betrekking op de gebruikte data via het mobiele netwerk (3G of 4G). Het gebruik van WiFi is bewust buiten het onderzoek gelaten. Het blijkt duidelijk dat studenten per maand 42 procent meer mobiele data consumeren dan de gemiddelde Nederlander. En in vergelijking met het gemiddelde in Nederland stuurt en ontvangt de doorsnee student meer dan 2 keer zoveel Whatsapp- of Facebook-berichten.