“Ook voor een  telecom  bespaarcheck kunt u bij ons terecht”

Nieuws

Vodafone geeft snelheid voorrang

26-03-2014

Vanaf 7 april biedt Vodafone drie flexibele opties voor data buiten de bundel. De standaard is dat klanten ook buiten de bundel supersnel internet behouden, tegen een laag tarief. Wie vaak snel door zijn maandelijkse portie data heen is, kan extra databundels met supersnel mobiel internet aanschaffen.

Om onverwachte kosten te voorkomen, kunnen klanten ook kiezen voor de extra veilige optie van gratis, langzaam internet. Daarnaast krijgen – naast alle Vodafone Red-klanten – nu ook klanten met een Smart- (de nieuwe naam voor de Bel+SMS+Web abonnementen) en Business Basic-abonnement toegang tot het 4G-netwerk. Vodafone voert deze wijzigingen naar eigen zeggen door om beter aan te sluiten bij de behoeftes van zijn klanten, die sinds de introductie van 4G steeds meer data gebruiken. De vernieuwingen gelden voor zowel consumenten als zakelijke klanten van Vodafone.

Rob Shuter, ceo van Vodafone Nederland: “We zien een sterk stijgende behoefte aan snel mobiel internet, nog eens versterkt door de komst van 4G. Daarom hebben we de laatste jaren enorme investeringen gedaan in ons netwerk. Het is dan toch niet logisch om klanten automatisch terug te zetten op mobiele internetsnelheden uit de vorige eeuw? Stel je luistert naar Michael Bublé op je mobiel of tablet, en opeens stopt hij met zingen omdat je data op is. Voel jij je dan vrij? Wij laten die keuze liever over aan de klant.”

Daarom biedt Vodafone vanaf 7 april drie opties, die gelden voor nationaal gebruik:

  1. Hoge snelheid zonder bundel: voor het verlaagde tarief van 2 euro per 100 MB behoud je dezelfde snelheid als binnen de bundel.
  2. Hoge snelheid, extra bundel: voor wie elke maand uit de (data)band springt, is er keuze uit diverse extra databundels. Dit kan eenmalig zijn, maar je kunt deze ook maandelijks automatisch verlengen zodat je nooit meer om extra data verlegen zit, maar wel altijd duidelijkheid vooraf hebt over je kosten. 
  3. Gratis, langzaam internet: wil je liever geen extra kosten maken, dan sta je niet plotseling voor een dichte datadeur, maar kun je kiezen voor gratis, langzaam internet (64 kb/s) onder de naam Beperkt Internet. Hiermee kun je nog steeds gebruikmaken van messaging apps en e-mail, maar maak je in ieder geval geen kosten buiten de maandelijkse bundel.

Via de My Vodafone-app kunnen klanten kosteloos en op elk moment switchen tussen hoge snelheid, extra databundels of gratis, langzaam internet. Vodafone stuurt wanneer een klant 80 en 100 procent van de databundel is verbruikt, een sms-bericht.

Net als consumenten krijgen ook zakelijke klanten meer keuzevrijheid in datagebruik buiten de bundel. Ook zij kunnen kiezen voor de hoogste snelheid tegen een laag buitenbundeltarief, extra maandbundels of de veilige optie van gratis, langzaam internet. Daarnaast krijgen alle klanten met een Business Basics-abonnement toegang tot 4G en wordt de snelheid verhoogd naar maximaal 25/12,5 Mbps en bij Red Business Essential naar maximaal 50/25 Mbps. Verder krijgen zakelijke klanten met een Red Business Essential-abonnement de mogelijkheid om de speciale zakelijke hotline te bellen. Op deze manier profiteren alle zakelijke klanten met een Red-abonnement van een snelle zakelijke klantenservice.