“Ook voor een  telecom  bespaarcheck kunt u bij ons terecht”

Nieuws

KPN nadert afronding uitrol 4G-netwerk

01-04-2014

KPN nadert de afronding van de uitrol van het 4G-netwerk. In Zeeland, Vlissingen, wordt de laatste hand aan het 4G netwerk gelegd, enkele maanden eerder dan oorspronkelijk gepland door een versnelling van de uitrol. In Q2 is in heel Nederland het 4G-netwerk actief.

Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken: “We werken hard om 4G voor bijna heel Nederland te realiseren. Zo zijn de afgelopen periode wekelijks meer dan 100 sites omgezet naar 4G. En dat hebben vele honderden KPN medewerkers voor elkaar gekregen, 14 maanden nadat we zijn begonnen met het ombouwen van de eerste 4G masten in Groot-Amsterdam in februari vorig jaar. Een prestatie van internationale allure, durf ik te stellen.”

De uiteindelijke afronding van de uitrol leidt tot een 4G netwerk met dekking zowel buitenshuis als in huizen, kantoren en andere gebouwen in Nederland. De dekking is dan ongeveer 95 procent, maar KPN geeft aan dat ‘het werk nog niet klaar is’. Groote: “Wij werken voortdurend aan de verdere optimalisering van ons netwerk – of het nu vast, koper en glas, wifi, of mobiel 2G, 3G, of 4G is. Het werken aan ons mobiele netwerk is echter nooit af. Er zijn altijd plekken in een klein deel van Nederland waar geen of verminderde ontvangst is.”

De vertrouwdheid van de Nederlandse consument met 4G neemt inmiddels flink toe. Joost Steltenpool, directeur 4G: “Onderzoek onder 4G-gebruikers laat zien dat het overgrote deel van hen met name films, series en video als belangrijkste 4G toepassing gebruikt. De belangrijkste redenen voor de consument om te kiezen voor 4G van KPN zijn de snelheid en het bereik in Nederland.”

Joost Steltenpool liet ook weten dat het meeste van 4G gebruikgemaakt wordt op en rond stations. “Het lijkt wel alsof de consument zijn toestel als een soort van ‘wachtverzachter’ gebruikt.” Het gebruik van data is bij 4G-gebruikers flink toegenomen. KPN 4G-klanten gebruiken 2,5 keer meer data dan 3G-gebruikers, bij jongerenprovider Hi is dat zelfs 4 keer meer.